Városlista
2024. október 19, szombat - Nándor

Hírek

2013. Március 25. 11:59, hétfő | Helyi
Forrás: www.sunshinefm.hu/SA

Hamarabb tudhatják az árvíz érkezését

Hamarabb tudhatják az árvíz érkezését

Egy új hidrológiai távmérő rendszert építettek ki a magyar és ukrán vízügyi szakemberek a határ két oldalán.

Az informatikai rendszer a Tisza felső, Kárpátaljai, valamint a felső szabolcsi szakaszán mintegy 100 ezer ember biztonságát szolgálja– mondta a Sunshine FM-nek Bodnár Gáspár a Felső-Tisza vidéki Vízügyi Igazgatóság vezetője. A vízügyi szakember hozzátette a projektben korszerűsítették a 10 éve magyar segítséggel kiépült kárpátaljai előrejelző rendszert, új állomásokat hoztak létre, magyar és ukrán oldalon szivattyútelepeket integráltak a rendszerbe, valamint az ukrán oldalon új minőségbiztosítási szabványt vezettek be.

Técsőnél a vízrajzi állomásnál egy web kamerát is felállítottak, mellyel nyomon tudják követni a jégzajlást a folyón, látják a kommunális hulladékok érkezését, de akár a víz színét is vizsgálni tudják. A mostani projektnek köszönhetően a hírközlő rendszert is fejlesztették, így a szakemberek egy árvízi helyzetben a szolgáltatótól függetlenül tudjanak kommunikálni egymással.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 25. 07:52, szerda | Helyi

NAV: szeptember 30-ig igényelhető vissza a külföldi áfa

2024. Szeptember 13. 06:00, péntek | Helyi

PM: az IMF is támogatja a magyar EU-elnökség célkitűzéseit

A Nemzetközi Valutaalap (International Monetary Fund, IMF) szerint a magyar gazdaság növekedése az uniós rangsor élmezőnyében lehet jövőre

2024. Augusztus 18. 00:00, vasárnap | Helyi

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban - ez az utóbbi napok mérlege Szász László esetében, aki a hétvégén Pljevljaban versenyez.

2024. Október 19. 08:45, szombat | Belföld

Szallas.hu: tömegek indulnak útnak az őszi szünetben

Az október 26. és november 3. közötti őszi szünet időpontjai iránt élénk érdeklődés mutatkozik a Szallas.hu-n foglaló belföldi utazók körében: 9 százalékkal nőtt az előfoglalások száma a tavalyi őszi szünethez képest