Városlista
2024. október 8, kedd - Koppány

Hírek

2012. December 12. 11:14, szerda | Helyi
Forrás: NAV/HB

25 ezer doboz cigit toltak a síneken kézi erővel Ukrajnából

25 ezer doboz cigit toltak a síneken kézi erővel Ukrajnából

Egy házilag barkácsolt hajtányra pakoltak több ezer doboz cigarettát és kézzel tolták át Ukrajnából a csempészárut.

Újabb, vasúton érkező illegális cigarettaszállítmányt fogtak a NAV pénzügyőrei kedd éjjel. Egy házilag barkácsolt hajtányra pakoltak több ezer doboz cigarettát és kézzel tolták át Ukrajnából a csempészárut. Nem jutottak sokáig, mert amikor átjöttek a Tisza hídon, a zsúfolásig megpakolt hajtány elakadt. A pénzügyőrök ezt követően érkeztek a helyszínre, ám ekkor már csak a magára hagyott hajtányt találták ott, amely körül szétszórva több mint 25 ezer doboz magyar adójegy nélküli Jing Ling cigaretta volt a havas földön. Érdekesség, hogy a hajtánytól néhány száz méterre a sáros terepen elakadt egy UAZ terepjáró is, amivel vélhetően tovább akarták szállítani a csempészárut.

Az elmúlt héten egy ukrán honosságú mozdonyt foglaltak le a pénzügyőrök, amelyben illegális cigaretta szállítmány érkezett Magyarországra. Ez drága mulatság volt a csempészeknek, hiszen a 2,5 millió forint értékű cigarettát és a mozdonyt is lefoglalták akkor a pénzügyőrök.

A NAV pénzügyőrei a megtalált több mint 18 millió forint értékű dohányterméket és a szállításra használt kézi hajtányt lefoglalták és költségvetési csalás bűntett elkövetése miatt indítottak eljárást ismeretlen elkövető ellen

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 25. 07:52, szerda | Helyi

NAV: szeptember 30-ig igényelhető vissza a külföldi áfa

2024. Szeptember 13. 06:00, péntek | Helyi

PM: az IMF is támogatja a magyar EU-elnökség célkitűzéseit

A Nemzetközi Valutaalap (International Monetary Fund, IMF) szerint a magyar gazdaság növekedése az uniós rangsor élmezőnyében lehet jövőre

2024. Augusztus 18. 00:00, vasárnap | Helyi

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban - ez az utóbbi napok mérlege Szász László esetében, aki a hétvégén Pljevljaban versenyez.