Városlista
2024. szeptember 16, hétfő - Edit

Hírek

2011. Augusztus 30. 14:13, kedd | Külföld
Forrás: OrientPress

Marad -e a laza monetáris politika Svájcban?

Marad -e a laza monetáris politika Svájcban?

Csütörtökön reggel kiderül, milyen mértékben nőtt a svájci gazdaság az idei második negyedévben.

A várakozások szerint az első negyedévi 0,3 százalék után 0,4 százalékkal nőhetett a gazdaság. Az előző év azonos időszakához képest pedig hasonló mértékű, 2,4 százalékos GDP-növekedésről számolhat be a statisztikai hivatal.

A múlt héten a svájci gazdaság várható növekedését előre jelző KOF indikátor már jelezte, hogy az alpesi gazdaság is behúzza a féket idén, mivel az exportnövekedést az erős frank visszafogta. Magyar idő szerint 9:00 után Svájcban kiskereskedelmi forgalmi statisztikát, ill. augusztusi feldolgozóipari indexet is közölnek. Ez utóbbinál 53,5 pontról 51 pontra történő csökkenéssel kalkulálnak. A befektetők minden bizonnyal a GDP adatra fókuszálnak elsősorban. A vártnál gyengébb statisztika csak újabb okot adhat a jegybanknak arra, hogy tartósan laza monetáris politikát alkalmazzon, jelen esetben az irányadó ráta a zéró közelében maradjon, akár jövőre is.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: svájc

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 15. 09:00, vasárnap | Külföld

Romániában öt ember meghalt, több százat evakuálni kellett a heves esőzések és áradások miatt

Romániában öt ember meghalt, több százat evakuálni kellett a szombatra virradóra bekövetkezett heves esőzések és áradások miatt. A legtöbb kárt Galac megyéből jelentették.

2024. Szeptember 14. 08:44, szombat | Külföld

A nyugati fegyverek oroszországi bevetése is témája Joe Biden és Keir Starmer washingtoni tárgyalásainak

Az Ukrajna rendelkezésére bocsátott nyugati fegyverek oroszországi bevetése is témája Joe Biden és Keir Starmer washingtoni tárgyalásainak

2024. Szeptember 13. 06:00, péntek | Külföld

Az ukrán elnök elutasította a kínai-brazil béketervet

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök destruktívnak nevezte és elutasította a kínai-brazil béketervet, mivel szerinte az nem több egy politikai nyilatkozatnál, amelyet ráadásul nem egyeztettek Ukrajnával.

2024. Szeptember 12. 19:48, csütörtök | Külföld

Putyin: a nyugati nagy hatótávolságú precíziós fegyverek bevetése a NATO közvetlen részvételét jelentené a háborúban

nyugati nagy hatótávolságú precíziós fegyverek Oroszország elleni bevetése a NATO-országok közvetlen részvételét jelentené az ukrajnai harci cselekményekben