Városlista
2024. szeptember 9, hétfő - Ádám

Hírek

2012. Április 24. 10:33, kedd | Helyi
Forrás: www.nyiregyhaza.hu

Sikeres ülésen van túl a Megyei Államigazgatási Kollégium

Sikeres ülésen van túl a Megyei Államigazgatási Kollégium

Rétvári Bence szerint a járásokkal fog az állam lába leérni a földig.

(Fotón dr Vinnai Győző)

A területi államigazgatás átalakítása sikeres volt, hiszen rövid időn belül 14 különböző hivatalt sikerült a megyei Kormányhivatalokba integrálni – mondta dr. Rétvári Bence, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára, aki meghívott vendégként vett részt a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Államigazgatási Kollégium április 20-ai soros ülésén.

A következő feladat ennek a rendszernek a továbbépítése, illetve a jövő januárban induló járási központok beindítása lesz. Az államtitkár szerint a járások közvetlenül fogják tartani a kapcsolatot az állampolgárok és az állam között – olvasható az önkormányzati portálon.

Dr. Vinnai Győző kormánymegbízott úgy fogalmazott, bár a járásközpontok joga több helyen presztízskérdés a települések között, a polgároknak az fog számítani, hogy rövidebb idő alatt a járási székhelyek mellett a Kormányablakban is elintézhetik ügyeiket. Ezek száma közel tízszeresére fog emelkedni, országos szinten a jelenlegi 29 Kormányablak a jövőben 300-ra fog bővülni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 18. 00:00, vasárnap | Helyi

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban - ez az utóbbi napok mérlege Szász László esetében, aki a hétvégén Pljevljaban versenyez.

2024. Szeptember 09. 07:45, hétfő | Külföld

A férfiaknak kötelező, a nőknek önkéntes alapú lenne a sorkatonai szolgálat Szerbiában

A férfiak számára 75 napos kötelező sorkatonai szolgálatot vezetnének be Szerbiában, míg a nők önként jelentkezhetnének a kiképzésre - közölte Aleksandar Vucic szerb köztársasági elnök.