Városlista
2024. július 3, szerda - Kornél

Hírek

2013. Január 25. 09:21, péntek | Helyi
Forrás: www.sunshinefm.hu/HB

Bajnai Gordon bizalomgerjesztő fellépése Nyíregyházán

Bajnai Gordon bizalomgerjesztő fellépése Nyíregyházán

A bizalom visszaállítását, a beruházások ösztönzését és a minimálbér terheinek csökkentését tartja a legfontosabbnak Bajnai Gordon.

A bizalom helyreállítását nevezte egy leendő kormány legfontosabb feladatának Bajnai Gordon csütörtöki nyíregyházi fórumán. Az Együtt 2014 Választói Mozgalom társalapítója szerint ma Magyarországon magyar nem bízik magyarban határon túl és innen, az állampolgárok nem bíznak a kormányban és az általa képviselt államban, mert visszamenőleges törvényalkotással, örökös változtatással szétverik a közbizalmat. A politikus úgy véli nem bíznak azok se, akik hitelt, vagy tőkét hoznának az országba, a magyar vállalkozók pedig igyekeznek kimenekíteni azt innen. Nem bíznak a magyar egyetemisták és fiatal tehetséges munkavállalók sem, akik elmenekülnek az országból. A bizalom helyreállítása után el újra be kell indítani a gazdaságot és újraszervezni az oktatást. Mint mondta a magyar gazdaságnak beruházásra van szüksége, jelenleg a 90-es évek közepi szintre esett vissza a beruházási kedv, mert a Fidesz elüldözi a befektetőket. Az egykulcsos adó megbukott, többkulcsos progresszív adórendszerre van szükség, ahol van egy magasabb kulcs, az ebből befolyt összegből pedig a vállalkozók adóterheit, valamint a minimálbér járulékterheit kell csökkenteni.

A politikussal készült interjút meghallgathatják itt:

http://www.sunshinefm.hu/?action=new&id=50662

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Július 03. 08:16, szerda | Külföld

Ukrán elnök: megegyeztem Orbán Viktorral a vitás kérdéseket rendező kétoldalú megállapodás elkészítésében

Volodimir Zelenszkij ukrán államfő és Orbán Viktor magyar miniszterelnök megegyezett kedden Kijevben abban, hogy kidolgoznak egy olyan kétoldalú megállapodást, amely megoldja a két ország közötti vitás kérdéseket.